«

»

Моя професія – Офіціант. Бармен

Професія офіціанта та бармена — це мистецтво, яке допомагає зробити прийом їжі естетичним дійством. Адже людині притаманно не просто втамовувати почуття голоду, а отримувати задоволення від зовнішнього вигляду страв, їх аромату, оформлення. Сама атмосфера трапези не тільки сприяє травленню, але і дає можливість розслабитися, відпочити, забути про поточні проблеми.

З метою розвитку компетентностей  учнів, поглиблення та поширення знань з обраної професій, виявлення творчих здібностей учнів, популяризації і реклами професії, а також  поширення досвіду роботи викладачів  та майстрів, підвищення їх педагогічної майстерності з 03.12.2018р. по 14.12.2018р. у ліцеї  проходила декада професійної майстерності з  професії «Офіціант. Бармен», яка була насичена різноманітними та цікавими заходами.

Вже в перші дні  організовано виставу стіннівок та плакатів під назвою  «Моя професія – офіціант. Бармен», створеною учнями відповідних груп ліцею, яка  висвітлила  причини вибору ними  цієї професії  та  містила додаткові відомості про неї.

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

А виховний захід /майстер в/н Сакевич Г.В./  під однойменною назвою поглибив  знання учнів з історії цього фаху,  а також вони обговорили  перспективи  цієї популярної професії.

Показовий урок майстра в/н Сакевич Г.В. за темою «Накривання столу скатертинами. Попередня сервіровка столу до вечері» сприяв конкретизації та поглибленню учнями відповідних  теоретичних знань, набутих ними на уроках теорії, їх  закріпленню, а також придбанню початкових умінь і навичок у попередньому сервіруванні столу до вечері. Майбутні бармени також навчилися правильному виконанню операцій розміщення предметів на обідньому столі, що сприяло набуттю необхідних професійних компетенцій.

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Майстром виробничого навчання Бурмак Лілією  Дмитрівною з учнями ІІ курсу проведено показовий урок з виробничого навчання за темою «Особливості організації і обслуговування бенкету-фуршету», під час якого учні набули не тільки теоретичних знань про сервірування та оформлення фуршетного столу, поглибили набуті знання з обслуговування різних видів бенкетів, а й  також набули необхідних професійних компетенцій.

Естетика, презентабельність, знання етикетних норм, бездоганні манери та кваліфікованість – головні принципи бармена та офіціанта – людини, яка покликана дарувати людям гарний настрій – ось на чому наголошує Лілія Дмитрівна під час своїх занять.

Урок проведено на високому методичному рівні. Майстром застосовано переважно активні форми роботи з учнями, медіаресурси, презентаційні матеріали та ігрові методи роботи сприяли захоплюючо-цікавому процесу навчання та міцному засвоєнню знань учнями.

Цікаве та яскраве дійство продемонстрували учні груп майбутніх офіціантів та барменів під час конкурсу-змагання фахової майстерності «Бездоганний офіціант», організований майстрами в/н Сакевич Г.В. та Бурмак Л.В.  Під час  Конкурсу  учасники показали свої теоретичні та практичні знання та навички, уміння творчо мислити, генерувати власні ідеї та знаходити шляхи їх практичної реалізації. Конкурсанти з творчим натхненням підійшли до завдань,  зумівши показати свою майстерність та передати красу правильно накритого столу.

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей

Таким чином, проведена  декада  була  спрямована на поглиблення взаємозв’язку між теоретичними знаннями й виробничим навчанням, а також продемонструвала  реальні  шляхи його вдосконалення.

Бажаємо успіхів нашим майбутнім професіоналам!